Films & Series

8 minder bekende Netflix series om te bingen

Buiten is het koud en nat, binnen heb je een dekentje, chocola en… Netflix! Riverdale, 13 Reasons Why en Orange Is The New Black heb je natuurlijk al gezien, maar als je denkt dat er nu niks meer te bingewatchen is dan heb je het fout. Girlscene selecteert de minder bekende Netflix series die je op je watchlist moet zetten. Pak de popcorn er maar bij, vanavond kom jij niet meer van de bank af!
1. Love
In de droogkomische serie worden Gus (Paul Rust) en Mickey (Gillian Jacobs) gevolgd. Gus is een nerd, terwijl Mickey juist losgeslagen is. Ze hebben gemeen dat ze beide dolend zijn en samen proberen ze een relatie op te bouwen. 
Zien omdat: de serie (pijnlijk) herkenbaar is op het gebied van de liefde. Lekker wegzwijmelen dus, maar ook af en toe een hilarische scène tussendoor. 
Watch on YouTube
2. A Series of Unfortunate Events 
A Series of Unfortunate Events gaat over drie weeskinderen: Violet, Klaus en Sunny. De kwaadwillende graaf én voogd Olaf is uit op de erfenis van de kinderen en dus moeten Violet, Klaus en Sunny er keer op keer alles aan doen om Olaf te slim af te zijn. Tegelijkertijd proberen de kinderen aanwijzingen te vinden, om zo de mysterieuze dood van hun ouders te ontrafelen.
Zien omdat: de serie veel elementen heeft: van actie en spanning tot humor. Een leuke serie voor iedereen die van fantasy houdt. 
Watch on YouTube
3. Atypical
De autistische Sam Gardner (Keir Gilchrist) wil een vriendin én onafhankelijkheid. Maar dat is moeilijker dan gedacht. Vooral omdat zijn moeder Elsa (Jennifer Jason Leigh) heel beschermend is, terwijl zijn vader Doug (Michael Rapaport) hem niet echt begrijpt. Sam loopt bij therapeut Julia (Amy Okuda) die met haar adviezen regelmatig botst met die van Elsa. En dan is er nog zijn beste vriend die de slechtste adviezen ooit geeft…
Zien omdat: Atypical een perfecte afwisseling tussen drama en komedie is. De serie kijkt makkelijk weg, ideaal voor een binge-weekend. 
Watch on YouTube
4. Flaked
In de achtdelige serie Flaked draait het allemaal om Chip (Will Arnett). Chip liegt alles bij elkaar en is herstellende van een alcoholverslaving. Omdat Chip over zo’n beetje alles liegt – en iedereen hier in trapt – heeft hij over zijn imago niet te klagen. De vele leugens worden ook Chip echter op een gegeven moment te veel. Het onthouden van de leugen, tegen wie en waarom is op een bepaald moment niet meer te doen voor hem. Het wordt er niet makkelijker op als Chip op dezelfde vrouw blijkt te vallen als zijn vriend…
Zien omdat: als je eenmaal begint met kijken, je niet meer kunt stoppen. Wederom een serie die zowel drama als komedie perfect onder de knie heeft. 
Watch on YouTube
5. Easy
Easy is een anthologieserie van Joe Swanberg over een aantal mensen in Chicago die een weg proberen te banen door het hedendaagse doolhof van liefde, seks, technologie en cultuur. 
Zien omdat: ehm…. Orlando Bloom in de hoofdrol! De serie wordt ook wel omschreven als ‘de indie-versie van Sex and the City’.
Watch on YouTube
6. Dicte
Dicte Svendsen wordt misdaadjournalist en dankzij haar mensenkennis en betrokkenheid kan ze gecompliceerde misdaden sneller oplossen dan het lokale rechercheteam.
Zien omdat: het een steengoede Deense serie is. Als je van de Scandinavische series The Killing en The Bridge houdt, moet deze zeker op je watchlist. 
Watch on YouTube
7. Chewing Gum
Tracey is heel religieus opgevoed in een flat in de Londense wijk Tower Hamlets. Maar ze is klaar om uit te breken en het eerste wat ze wil is ontmaagd worden.
Zien omdat: het een komische serie is zoals je ‘m nog niet eerder hebt gezien. Genoeg te lachen, bijvoorbeeld bij de realistische seksscènes. 
Watch on YouTube
8. Lovesick
Lovesick gaat over de charmante en onhandige Dylan, een Britse jongen van in de twintig die net te horen heeft gekregen dat hij chlamydia heeft. Dylan heeft nu de pijnlijke taak dit al zijn exen te vertellen. Nadat het eerste belletje hem niet zo goed afging, besluit hij ze allemaal persoonlijk op te zoeken om het goede nieuws te delen. En de ene ex vat het beter op dan de andere…
Zien omdat: het verhaal van de serie vráágt om hilarische en ongemakkelijke momenten. Bovendien is de hoofdrolspeler, Johnny Flynn, ook helemaal geen straf om naar te kijken ;-). 
Watch on YouTube
Beeld: iStock | Bron: Netflix-Nederland

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You