Films & Series

Time to shine: dit zijn 5 podcastafleveringen voor wanneer je je spark kwijt bent

podcast-voor-je-sparkle-terugvinden

We hebben allemaal dagen waarop we ons futloos voelen. Waar is onze spark gebleven? Het is normaal om soms dagen te hebben waar je even niet lekker in je vel zit, maar om te helpen deze dagen door te komen en die spark terug te vinden, hebben we hier vijf handige en inspirerende podcastafleveringen die je kunt luisteren wanneer je in die dip zit.

5 podcastafleveringen voor wanneer je je spark kwijt bent

Soms zitten we ongelofelijk met onszelf in de knoop. Het voelt alsof je jezelf kwijt bent; die sprankeling is er gewoon niet meer. Op zulke momenten heb je soms behoefte aan een beetje wijsheid en goed advies. Dan kan het luisteren naar een podcast precies zijn wat je nodig hebt!
Gelukkig is de podcast The Psychology of Your 20s jouw trouwe metgezel. Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering die ingaat op een specifieke uitdaging die je in je twintiger jaren kunt tegenkomen, allemaal vanuit een psychologisch perspectief. Dit zijn vijf afleveringen die perfect zijn voor die momenten waarop je je spark voor je gevoel even kwijt bent.

1. 5 scientific ways to ACTUALLY feel better

Aflevering 201 van The Psychology of your 20s benoemt een aantal manieren die bewezen zijn je gelukkiger te maken. Met behulp van bewijs en argumentatie bespreekt deze podcast wat geluk nu echt inhoudt en hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je gelukkiger wordt.
Wanneer je in een dip zit, heb je vaak geen zin om überhaupt te proberen uit die dip te komen. Door deze podcast te luisteren, krijg je verschillende tips en tricks te horen die je kunnen helpen weer een glimlach op je gezicht te krijgen, en je motiveren om het toch te blijven proberen!

2. How to get your spark back

Aflevering 184 bespreekt het verliezen van je spark en hoe je hem terug kan krijgen. Om te beginnen benoemt de aflevering een aantal redenen waardoor je dus die glimlach op je gezicht kwijt bent geraakt – het is namelijk belangrijk om de oorzaak te begrijpen, voordat je het probeert op te lossen.
Er worden zes handige tips gedeeld in deze aflevering, die je kunnen helpen met het terugvinden van je spark. De perfecte aflevering om te luisteren dus, als je helemaal klaar bent met die sippe bui!

3. Why does life feel boring?

Aflevering 131 bespreekt verveeldheid in het leven en benoemt een paar oplossingen en tips hiervoor. Deze aflevering is ideaal om te luisteren wanneer je niet helemaal lekker in je vel zit – het verliezen van je spark kan namelijk hand in hand lopen met verveeldheid!
Verveeldheid kan een oneindige cyclus creëren waar het lastig is om uit te ontsnappen, vooral als je dit in je eentje moet doen. Toch geeft deze podcastaflevering een aantal inzichten over verveeldheid die je kijk op dit onderwerp zullen veranderen. Een hele leerzame aflevering dus!

4. Confidence will change your life ft. Tiff Baira

Aflevering 149 bespreekt zelfverzekerdheid als een goede oplossing om uit die dip te komen. In de aflevering benoemen ze deze eigenschap als het geheim voor een beter leven – en het is niet zo lastig als mensen denken, om meer zelfverzekerdheid te krijgen!
Met verschillende nieuwe inzichten op wat zelfverzekerdheid inhoudt en hoe je zelf veel zelfverzekerder kunt worden, is dit een hele waardevolle aflevering om te luisteren als je niet lekker in je vel zit. Om je spark terug te krijgen, is het enige wat je soms nodig hebt, wat zelfverzekerdheid!

5. Stop being PASSIVE in your life ft. Girls with Goals

Aflevering 197 is iets algemener dan de vorige afleveringen: deze benoemt niet expliciet wat het geheim is om uit die dip te komen, maar benoemt wel de positieve effecten die actief in het leven staan kunnen hebben.
Deze aflevering zit vol met informatie over productiviteit en succes. En wat helpt er beter bij het terugvinden van je sparkle, dan een beetje succes in je leven? De aflevering bespreekt de negatieve gevolgen van passief zijn, van het niks doen in je leven. Precies wat je doet wanneer je je sparkle kwijt bent! Hierdoor stimuleert deze aflevering je indirect om jezelf uit die sleur te trekken. Perfect, toch?
View post on Instagram
 
Deze vijf podcastafleveringen bespreken allemaal de negatieve gevolgen van het verliezen van je sparkle, maar onderstrepen ook de redenen voor en de oplossingen tegen deze dip. Daarom zijn ze ideaal om te luisteren, wanneer je zelf niet meer weet wat je moet doen! Met hun unieke inzichten en motiverende woorden zullen deze aflevering ongetwijfeld een troost zijn voor diegenen die het nodig hebben. Je begint vanzelf weer te stralen!
Op zoek naar een vermakende podcast die je ongetwijfeld een gevoel van nostalgie zal geven? Je kunt nu luisteren naar de Pretty Little Liars podcast op Spotify!
Beeld: Pexels
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You