Lifestyle

Interview Zoë Livay: “Je instinct klopt altijd, maar om dat te volgen is een vak apart”

Je kan haar kennen van The Voice of Holland of van haar eerdere tracks. Met haar nieuwste nummer Wijn en Rozen heeft Zoë Livay een mooie boodschap te delen. Wij spraken haar over haar love life, ontluikende carrière en grote dromen. “Al mijn nummers zijn autobiografisch. Mijn message voor jou is dan ook: share your thoughts, empower eachother.”
View post on Instagram
 
Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?
“Al mijn nummers gaan over gebeurtenissen die ik zelf heb meegemaakt. Autobiografisch dus. Ik hoop dat andere mensen zich in mijn verhalen herkennen en hier inspiratie uit kunnen opdoen.” 
Heb je spijt dat je met The Voice of Holland bent gestopt om met Ali B verder te gaan?
“Nee, totaal niet. Ali bood mij een contract bij zijn platenlabel aan, maar daardoor moest ik wel stoppen bij The Voice. Door deze move zijn er heel veel deuren geopend. Ik was ook opgelucht toen Ali mij voor de keuze stelde. Met hem samenwerken was een droom die uitkwam.”
View post on Instagram
 

Vriendenboekje van Zoë Livay

We stelden Zoë een paar vragen die ook in je vriendenboekje van vroeger zouden kunnen staan. Lees je mee?
·  Wat is de meest waardevolle les die je hebt geleerd tot nu toe?
“Dat je altijd bij jezelf moet blijven, ongeacht wat mensen ervan vinden. Jij moet aan het eind kunnen zeggen: ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Je moet niet je leven laten bepalen door anderen.”
· Wat is het gekste wat je hebt gedaan of meegemaakt?
“Ik ben heel erg onhandig. Ik val overal. Ik ben dus weleens in een vol theater van de trap gevallen.”. 
· Heb je een relatie?
“Nee, ik ben helemaal single pringle. Ik val op types die helemaal zichzelf kunnen zijn en bezig zijn met hun eigen doelen ontwikkelen. Ik ben nu net 21 en ik weet wat ik wil, maar ik ben er nog naartoe aan het werken. Ik heb dat punt nog niet bereikt. Het lijkt me geweldig om samen met iemand aan onze eigen ambities te werken. Verder moet diegene natuurlijk hartstikke lief zijn, maar dat wil iedereen wel, right?”
· Wat is jouw favoriete moment van de dag?
“Ik kan echt intents genieten als ik thuiskom en een typisch Hollandse serie kan aanzetten. Dan moet je denken aan Penoza, die ik al zeven keer heb gezien, Undercover of de film Ferry. Daarnaast is muziek natuurlijk ook een uitlaadklep voor me.
·  Wat is het mooiste compliment dat je hebt gekregen?
“Mijn moeder zegt altijd dat ik sowieso een raar kind ben, maar ook heel erg authentiek. Moeders zijn altijd heel erg eerlijk over alles. En dat vind ik een hele bijzondere uitspraak. Ik ben een beetje apart, maar dat vind ik niet erg. Ik ben graag een beetje bijzonder.” 
·  Heb je een idool waar je tegenop kijkt?
“Ik kijk op tegen Demi Lovato en Rihanna. Demi is zo eerlijk over dingen en ik vind haar persoonlijkheid mooi. Ze helpt heel veel mensen en tegelijkertijd krijgt ze een hele hoop negativiteit over haar heen. En ik vind Rihanna echt tof. Je hoort de kwetsbaarheid in haar nummers. In Nederland kijk ik op tegen Ronnie Flex en Kans. Zij inspireren mij om mijn eigen muziek verder te pushen tot een hoger niveau.”
Lees ook:
Beeld: BrunoPress

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You