Food

Deze 10 studenten maaltijden heeft iedereen wel eens gemaakt

studenten-maaltijden

Het is niet dat je (niet) kunt koken, not at all. Maar als je studeert heb je echt geen geld voor het bereiden van een kogelbiefstuk, sushi of beef wellington. Studenten maaltijden zijn nu eenmaal - eh - goedkoop. 

Studenten maaltijden

Studentenmaaltijden zijn meestal – hoe zeggen we het anders – een culinaire improvisatie! In de wereld van strakke budgetten en creatief koken ontstaan soms hele aparte gerechten die we allemaal wel eens hebben gegeten als de nood hoog was. Van pasta pesto op maandag tot een koninklijke tosti op donderdag; elke student heeft zijn eigen hilarische food verhaal.

1. Pasta Pesto

Heb je gasten over de vloer? Dan rol je de rode loper uit voor Pasta Pesto. Klinkt luxer dan het werkelijk is. Aan het begin van de maand met zalm, en twee weken later, voor een meer budgetvriendelijke versie, vega.

2. Tosti Kaas

Een snelle hap die even heerlijk is. Je hebt altijd wel twee plakken droog brood en een smeltend plakje kaas liggen. Voeg een klodder ketchup toe en voilà, je royale tosti is klaar.

3. Patattafel

Een wat? Patattafel! Aluminiumfolie op de gezamenlijke eettafel, een portie familiefriet én een paar frikadellen. Geen afwas, want de mayo spuit je rechtstreeks op het aluminiumfolie. En dan mag het dipfeest beginnen.

3. Wraps met Spul Deluxe

Wraps met een smakelijk gehaktmengsel, wraps met stukjes kipburger, of wraps met de restjes van gisteren. Lekker makkelijk en altijd een goed idee!

4. Bakje van Moeders Magie

De koelkast puilt uit omdat je weer een weekendje bij je ouders bent geweest. Het is alleen jammer dat er maximaal twee bakjes in je vriesvak passen, want het eten dat je moeder je meegeeft is verrukkelijk. En het mooiste is, je hoeft er helemaal niets voor te doen.

5. Pasta Rood Delight

Anders gezegd: pasta met een pak of blik tomatensaus, overgebleven groenten en wat kaas. Als je het je kunt veroorloven, voeg dan wat Smac toe voor wat extra luxe. Pasta Rood met boterhamworst.

6. Vloeibaar Diner Fiesta

Drink genoeg bier, want uiteindelijk haal je daar ook je koolhydraten uit. Toch?

7. Noodlesception

Wat valt er nog meer over te zeggen? Ze kosten 40 cent, nemen weinig ruimte in en je moet er altijd een paar op voorraad hebben aan het einde van de maand. Toch?

8. Chicken Tonight

Een pakje rijst en een potje Chicken Tonight. Simpel, maar doeltreffend.

9. Bonen in Tomatensaus Fusion

Of bonen met een vleugje appelmoes. Snel opgewarmd én voedzaam. Dat je de volgende dag liever even alleen bent vanwege de geur, ach, dat zien we dan wel weer.
Beeld: pinterest

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You