Lifestyle

10 herkenbare momenten als je vroeger fan was van een idool

Je hele leven draaide alleen maar om die éne, onbereikbare persoon. Jouw kamer zat vol met zijn posters en je miste géén een concert. Dit was het leven van een fangirl. Deze onderstaande momenten komen je vast bekend voor als je zelf ook zo’n grote fan was. 
1. Je wist alles van jouw idool, letterlijk. alles. 
Internet was jouw beste vriend. Net als een FBI, probeerde je zoveel mogelijk over hem te weten te komen. Wanneer en hoelaat hij geboren werd, wat zijn lievelingseten of favoriete kleur is, jij wist het allemaal en niemand kon hieraan tippen. 
2. Je had een Twitter-fanaccount helemaal toegewijd aan jouw idool
Twitter was dé plek voor alle fangirls bij elkaar. Urenlang zat jij hierop tweeten over jouw idool, in de hoop dat hij de berichtjes las. terug reageerde. Daarnaast heb je op Twitter vrienden voor het leven. Je kon dan ook niet stoppen met huilen toen hij jou terugvolgde of mensen die ook fan waren van jouw icon.
3. Je bekeek alle awardshows waar jouw idool aanwezig was
Het was natuurlijk allang voorbij jouw bedtijd, maar stiekem probeerde jij om drie uur ‘s nachsts onder jouw dekentje op bed mee te kijken naar die Amerikaanse awardshows. Je wilde als trotse fan er natuurlijk bij zijn wanneer jouw idool al die prijzen in ontvangst mocht nemen.
4. Je was altijd aan het dagdromen over jouw idool
Tijdens de lessen op school zat jij het liefst te dromen over jouw idool. Van alle leraren kreeg je dan ook de opmerking dat je meer bij de les moest blijven. In deze dromen was jij natuurlijk hét vriendinnetje van jouw idool en leefden jullie nog lang en gelukkig. 
5. Je kamer zat vol met posters van jouw idool
Jouw kamer hingen helemaal vol met posters van jouw favoriete idool. Je kocht telkens tijdschriften voor nieuwe plaatjes en plakte die vervolgens weer op. Totdat je op een gegeven moment geen plek meer had op de muur. Wanneer je vrienden langskwamen, was je enorm trots op jouw kamer. 
6. Je gaf jouw zakgeld uit aan al zijn merch 
Je moeder werd altijd boos wanneer je jouw zakgeld weer eens uitgaf aan spullen van jouw idool. Van een ‘I love- One Direction’-mok tot aan een mega grote kartonnen versie van ze, jouw kamer leek net een museum met al die spullen. 
7. Jouw ultieme doel was een meet & greet hebben met jouw idool
Jarenlang heb jij gespaard voor een Meet & Greet met jouw idool en dan was het zover, je gaat jouw idool ontmoeten. Wanneer hij dan recht voor je staat, kwam je niet meer uit te woorden en leek het allemaal een droom. Ook al kun je je er nauwelijks wat van herrinneren, het waren de mooiste tien seconden van jouw leven. 
8. Je had zijn albums altijd op non-stop staan
Al zijn albums had jij he-le-maal platgedraaid, maar je kreeg er nooit genoeg van. Je broers en zussen werden er hier op een gegeven moment helemaal gek van. Tijdens de autoritjes met je familie mocht jij dan ook nooit de muziek bepalen. 
9. Je was ontroostbaar wanneer je een artikel zag waarin stond dat hij een vriendin had
Je hart brak toen er met grote koeienletters werd aangekondigd dat jouw idool een vriendin heeft. Ook al wist je dat dit ooit zou gebeuren, stiekem had je toch gehoopt dat je kans zou maken, vooral na die ene keer toen jullie voor één seconde oogcontact hadden tijdens zijn concert. 
10. Je vertelde jouw vrienden en familie dat het geen fase, maar voor altijd is
‘Laat haar maar, dit is maar een fase. Die Bieber-Fever gaat zo voorbij’, zeiden je ouders tegen elkaar. Je werd altijd kwaad wanneer er zo’n opmerking over jou werd gemaakt. Eens een fan, altijd een fan, schreeuwde je terug. 
Beeld: iStock 
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You