– 3 eieren
– 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
– 1 el rode kleurstof
– 1 el cacaopoeder
– 200 gr bloem
– 125 ml karnemelk
– paar druppels vanille-extract
– snuf zout
– snuf bakpoeder
– 2 tl azijn
– 200 gr roomkaas
– 500 gr witte chocolade (gesmolten)
– 200 gr MonChou kaas
→ Mix de helft van de roomboter met de kristalsuiker.
→ Voeg één voor één de eieren toe en mix deze door het beslag.
→ Voeg nu het zout en vanille-extract hieraan toe en roer dit er ook doorheen.
→ Pak een kommetje en meng de cacaopoeder met de rode kleurstof.
→ Voeg dit toe aan het beslag en mix hier ook doorheen totdat het volledig is opgenomen.
→ Voeg dan de helft van de bloem en de helft van de karnemelk toe en meng dit door elkaar.
→ Voeg vervolgens de overige bloem en de karnemelk toe en mix tot een glad beslag
→ Meng nu de bakpoeder samen met de azijn en giet direct bij het beslag.
→ Mix nu alles voor twee minuten op de hoogste stand.
→ Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
→ Bak dit in de oven voor 40 minuten.
→ In de tussentijd ga je de topping maken.
→ Doe 175 gram witte chocolade in een kom en hang deze boven een pan met heet water om het te laten smelten.
→ Laat nu eventjes afkoelen, maar zorg ervoor dat het vloeibaar blijft.
→ Pak een kom en mix de overige roomboter glad.
→ Voeg nu de roomkaas toe en mix dit tot een egaal mengsel.
→ Giet de gesmolten chocolade hierbij en mix nogmaals, zet vervolgens aan de kant.
→ Haal de cake uit de oven en laat een poosje afkoelen.
→ Verkruimel nu de cake, terwijl dit nog in het bakblik zit en bewaar een handje in een kommetje.
→ Voeg nu de topping en de MonChou hieraan toe.
→ Mix dit met een lepel tot alles gelijk verdeeld is.
→ Scoop nu met een (ijs)lepel bolletjes uit het beslag en rol deze op tot ronde balletjes.
→ Smelt de overige witte chocolade, net zoals hiervoor, tot het vloeibaar is.
→ Dip nu de bolletjes in de chocolade.
→ Besprenkel dit met het overige Red Velvet deeg voor een mooi effect.
→ Laat afkoelen totdat de chocolade hard is geworden.