Lifestyle

Van deze Nederlandstalige muziekgroepen was je vroeger fan

Zong je als kind ook vrolijk mee met de ‘Hippie Shake’? Of kende je het dansje van ‘1001 Arabian Nights’ uit je hoofd? Het is alweer een paar jaar geleden, maar je herinnert je vast de idolen van je kindertijd nog wel. Zitten die van jouw hiertussen?

Ch!pz

Popsensatie Ch!pz breekt in 2003 door met ‘Ch!pz in Black’ en is daarna niet meer van de radio af te slaan. In 2004 komen ze zelfs met een album ‘The adventures of Ch!pz’. Als je fan was van deze band, kon je geluk niet op. Nu kun je urenlang op alle hits dansen en meezingen. Yes! Helaas stopt Ch!pz in 2010, maar in 2018 maken ze bekend een optreden te doen in Ziggo Dome. Helaas is dit een grap. Toch maken ze een comeback en treedt Ch!pz weer op.

Watch on YouTube

K3
Natuurlijk kan deze groep niet ontbreken in dit lijstje. K3 is het jeugdsentiment voor veel kinderen. De Belgische meidengroep breekt in 1999 door met ‘Heyah mama’, ‘Alle Kleuren’, ‘Tele-Romeo’, ‘De 3 biggetjes’ en ‘Oya lélé’. Vervolgens komen ze met de serie De Wereld van K3, die ook erg populair was. Herinner je ‘Koken met Ad’ of ‘de Blubberpot’ nog? Tot het verdriet van alle jonge fans, verlaat Kathleen in 2009 de groep en komt Josje Huisman hiervoor in de plaats. Van 2009 tot 2015 gaat K3 zo verder, maar wordt dan overgenomen door Klaasje, Marthe en Hanne. Zij zijn nog steeds actief als K3.
Watch on YouTube

Kus

Deze meidengroep wordt in 2005 bekend met hun single ‘Lekker ding’ en zijn meteen populair. Aan het einde van dit jaar komen ze meteen met hun debuutalbum. Tieners in Nederland gaan uit hun dak op ‘Kus gaat los!’ en ‘Topje van m’n zus’. De meidengroep komt in 2008 met hun eigen bioscoopfilm ‘Limo’. Heb je die ook gezien? In 2010 gaat Kus verder als een trio, wanneer Fleur de groep verlaat. In 2011 komt hun single ‘Laatste Kus’ uit en dit is het einde van de meidengroep. 
Benieuwd hoe het nu met Kus gaat? Lees het hier.
Watch on YouTube

MainStreet

Deze populaire boyband doet in 2012 mee aan het Junior Songfesitval met het nummer ‘Stop the time’. Ze halen de finale, maar worden derde. Hun hitsingle ‘Mind is blown’ verscheen op hun debuutalbum ‘Breaking the rules’ in 2013. Hun fanbase wordt steeds groter en de Mainiacs zorgen ervoor dat al hun concerten binnen no time uitverkocht zijn. Op 6 april 2016 kondigt de band aan te stoppen. Ze houden hun laatste concert in TivoliVredenburg, met o.a. hun afscheidsnummer ‘Goodbye’.

Watch on YouTube

B-Brave
Naast MainStreet wordt in 2013 B-Brave ook een populaire boyband in Nederland. Met hun deelname aan X-Factor creëren ze al snel een grote fanbase en halen zelfs de finale. Op 6 juli 2013 verscheen hun eerste single, ‘Up’, later volgden onder andere ‘Bij mij’ en ‘Als je van mij bent’, waar veel tienermeisjes helemaal los op gingen. Samuel en Kay sleepten de titel ‘Hittegolf hunk’ binnen en ook wint de band drie Kids Choice Awards. In 2017 gaat B-Brave  in “gezamenlijk overleg” uit elkaar. 
Watch on YouTube
Deze kinderprogramma’s bezorgden ons trauma’s. Herken je deze nog?
Beeld: BrunoPress

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You