Food

Zo maak jij de taart van je dromen: de roze chocolade-citrustaart

Hoe geweldig zou het zijn om te smullen van een prachtig mooie roze chocoladetaart? Good news: dit kan zomaar eens de werkelijkheid gaan worden. Girlscene heeft namelijk hét recept gevonden voor de taart van jouw dromen. De roze chocolade-citrusctaart bestaat uit drie delen en is prachtig roze. Waar wacht je nog op? Dat wordt rennen naar de winkel.

Recept: roze chocolade-citrustaart

Dit heb je nodig voor een taart voor 12 personen:
​♥ 150 gram extra pure chocolade
♥ 150 gram roomboter
​♥ 150 gram donkere basterdsuiker
​♥ 1 mespuntje zout
​♥ 3 middelgrote eieren
​♥ 150 gram zelfrijzend bakmeel
​♥ ½ citroen
​♥ ½ sinaasappel
​♥ 300 gram roomkaas naturel
​♥ 80 gram poedersuiker
​♥ 100 gram Delicata ruby chocolade
​♥ 1 eetlepel Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen
Dit moet je doen:
1. Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Pak nu de reep pure chocolade erbij en breek deze door de helft. Leg één helft weg en breek de ander in kleine stukjes die je vervolgens in een kom doet en op een pan kokend water zet. Zo smelt je de chocolade au bain-marie. Let op: het water mag de kom niet raken. Hak nu de andere helft pure chocolade in kleine stukjes.
2. Terwijl de chocolade aan het smelten is, doe je de roomboter, de basterdsuiker en het mespuntje zout in kom. Mix dit met de mixer tot een luchtige crème. Voeg nu de eieren één voor één toe en mix dit kort met de mixer.
3. Tijd voor stap 3: het fixen van het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom met boter en roer dit voorzichtig door elkaar. Schep nu de gesmolten- en fijngehakte chocolade erbij. Roer dit met een spatel goed door elkaar.
4. Bij deze stap ga je de taart bakken. Klem als eerste een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm van 18 centimeter doorsnede. Vergeet ook niet de zijkanten van de bakvorm in te vetten. Als je dit allebei gedaan hebt, kan je het beslag in de vorm scheppen. Verdeel dit goed en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet de vorm nu in het midden van de oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar. Wil je zeker weten of de chocoladetaart klaar is? Prik dan een satéprikker in je baksel en kijk of deze er schoon uitkomt. Als-ie schoon is, is jouw taart helemaal gaar. Nu is het belangrijk dat je jouw chocolatecake laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt zo’n anderhalf uur.
5. Ondertussen kan je alvast de vulling gaan maken. Doe de roomkaas in een kom en strooi er de poedersuiker bij. Maak hierna de sinaasappel en de citroen goed schoon en rasp van beide de schil. Pers ook het sap eruit en meng dit alles door de roomkaas. Stop pas met roeren tot het één geheel is geworden. De vulling is af!
6. Inmiddels zal jouw taart wel afgekoeld zijn en zo niet, dan scrol je gewoon nog even door Instagram. Als-ie echt goed koud is, snijd je de taart in drie lagen. Verdeel de roomkaasvulling voor de helft over de onderste zijde van de taart en leg het middenstuk er weer bovenop. Druk dit goed aan en bestrijk ook deze laag met de vulling. Leg tot slot de bovenste laag er weer op.
7. Breek nu de ruby chocolade in stukken en smelt dit, net als de andere chocolade, au bain-marie. Nu wordt het lastig: je moet deze gesmolten chocolade in rastervorm aanbrengen op de taart. Zet hiervoor je taart op een groot bord met iets eronder wat vies mag worden. Doop nu een lepel in de chocolade en maak hiermee boven de taart snelle bewegingen van voor naar achteren. Herhaal dit meerdere keren en draai de taart iedere keer een beetje, zo krijg jij een prachtig patroon. Maak het af door perenrood suiker over het geheel te strooien. Jouw roze chocoladetaart is af! Eet smakelijk.
Wist je dat je ook Tony’s Chocolonely karamel zeezout brownies kan maken? Dat recept vind je hier.
Bron: ah.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You