Recept: biefstukwraps met frisse groenten
❥ 2 rode pepers
❥ 400 gram biefstukreepjes óf 400 gram vegetarische biefstuk (2 bakjes)
❥ 16 takjes verse koriander
❥ 8 naturel, meergranen, volkoren of groente tortilla wraps
❥ 4 centimeter verse gember
❥ 60 milliliter sojasaus
❥ 2 komkommers
❥ 1 limoen
❥ 250 gram witte kool en wortel
❥ 2 eetlepels olijfolie
❥ 8 eetlepels witte wijnazijn
❥ 4 theelepels suiker
❥ zout naar smaak
2. Voor stap twee heb je de ingrediënten nodig die je net zo mooi hebt gesneden. Meng de rode peper, de knoflook en de gember met de sojasaus en de olijfolie in een kom. Snijd daarna de biefstuk in stukjes van één tot twee centimeter en leg ze in de marinade. Laat de biefstukstukjes minimaal 15 minuten marineren. Eet jij liever geen vlees? Ga dan voor vegetarische biefstuk, ook enorm lekker. Hier vind je nog meer makkelijke en snelle vegetarische recepten.
3. Schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Dit kan je heel makkelijk doen met een aardappelschiller of kaasschaaf. De schil laat je trouwens gewoon zitten: deze is hartstikke goed voor je. Pak er weer een kom bij en meng hierin de witte wijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng dit op smaak met zout en zet deze zoetzure komkommer apart. Schep het wel af en toe door, hierdoor trekken de smaken namelijk goed in.
4. Terwijl de zoetzure komkommer goed intrekt en de biefstuk ligt te marineren, snijd jij de koriander grof en de limoen in parten. Wikkel de tortilla wraps in aluminiumfolie en verwarm deze twee tot drie minuten in de oven. Tip: ga voor volkoren, meergranen of groente wraps. Enorm gezond en mega lekker.
5. Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht even tot de pan goed heet is en schep er dan de biefstuk mét marinade in. Bak dit in twee tot drie minuten rondom bruin, de biefstuk van binnen mag nog rosé zijn.
6. Haal de wraps uit de oven en leg ze op een bord. Vul ze met de rauwe groentemix en verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over. Knijp er wat limoensap over uit, bestrooi met koriander en serveer met de overige komkommer. Eet smakelijk!