Lifestyle

Ben jij mega onhandig? Dan herken je deze 9 situaties sowieso

Je struikelt over je eigen voeten, klussen durf je niet aan voor je eigen veiligheid en maandelijks moet jij naar de stad om je servies aan te vullen, want je laat iedere week wel iets uit je handen glippen. ”Oeps!” is dan ook een woord dat jij regelmatig roept. Je bent gewoon méga onhandig. Als super clumsy vrouw herken jij deze negen momenten sowieso.
1. Jij hebt twee linkerhanden
Klussen is niet voor jou weggelegd. Zelfs van IKEA kastjes in elkaar schroeven of een lampje verwisselen krijg jij het Spaans benauwd. Je raakt alles kwijt, schroeft alles verkeerd of laat een lampje al vallen terwijl je hem uitpakt. Het lukt je gewoon niet. 
2. Je hebt meerdere lichaamsdelen (meerdere keren) gebroken
Doordat je niet zo soepeltjes door het leven wandelt en je regelmatig op de grond ligt, is de eerste hulp voor jou geen onbekende plek. Als de zusters jou naar binnen zien lopen, weten ze al hoe laat het is. Je hebt weer wat gebroken, doordat je struikelde over je eigen voeten (of over lucht).
3. Je laat alles vallen
Maar dan ook echt alles. Van borden, mokken, bloempotten tot je sleutels, alles glipt tussen je vingers vandaan. Al weegt het nog geen honderd gram, je krijgt het voor elkaar om het op de grond te donderen. 
4. Om de paar maanden heb jij een nieuw beeldscherm op je telefoon
Je weet niet hoe je het doet, maar soms maakt jouw telefoon gewoon een vlucht. Van de trap, de tafel, uit je zak, op de fiets *krak*. Weer een stuk beeldscherm. Een stuk beeldscherm is nog het minst erge dat je telefoon heeft doorstaan. Je vorige smartphones hebben wel eens sloten en toiletbezoekjes gemaakt.
5. Je draagt nog steeds anti-slip slokken
Je hoeft niet eens een misstap te maken, want als jij in je woning gewoon je voeten neerzet, glijden je benen alle kanten op. Sokken met anti-slip zijn gewoon een superveilige oplossing.
6. Je morst nog steeds
Bij iedere maaltijd lukt het je wel om een vlek achter te laten. Je schiet per ongeluk je eten van je bord, je eten valt van je vork of je plonst net iets te hard je lepel in de soep. Ov-er-al spetters. Witte kleding is dan ook echt een no-go bij jou en omdat je eigenlijk al volwassen bent vertik je het om een schort te dragen. Stiekem weet je wel dat het je vele wasjes scheelt.
7. Je loopt overal tegenaan…
Jouw evenwichtsorgaan is een lichaamsdeel dat haar werk niet helemaal juist verricht. Je krijgt het regelmatig voor elkaar om tegen objecten te lopen waar je echt niet omheen kunt. Van deurposten, tot tafels en stoelen.
8. …, waardoor je onder de blauwe plekken zit
Door je klunzigheid bots jij overal tegen aan. Jij maakt je in de zomer geen zorgen over of je benen haarloos zijn en glanzen, maar meer over die afgrijselijke blauwe plekken. Niet héél aantrekkelijk al die blauwe, paarse plekken van top tot teen.
9. Je laat vaak een spoor achter
Mensen zien ook regelmatig waar je bent geweest. Als jij je make-up doet vind je hier en daar wel een foundation- of lippenstiftvlek. In de badkamer, de eettafel, op de suède bank… Oeps! Ben jij wel eens zo onhandig geweest om vlekken op suède te veroorzaken? Met deze truc verdwijnt de vlek als sneeuw voor de zon.
Bron: studenten.net, buzzfeed.com | Beeld: iStock

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You