Lifestyle

Help, mijn schoonmoeder is een heks én zo ga je ermee om

Een duivelse schoonmoeder, iets wat we allemaal wel kennen uit de slechte romcoms, series en Disneyfilms. Maar helaas, ze bestaan ook echt. Heb jij het niet getroffen met je schoonmoeder? Dan kun je nog weleens een probleem hebben als je je relatie kans van slagen wil geven. Want nuheb je eindelijk een leuke lover gevonden, dan krijg je daar ook nog eens gratis en voor niets schoonouders bij 😉 Gezien je die niet voor het kiezen hebt, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet hoe je toch ‘leuk’ kunt omgaan met die vervelende schoonmoeder…
Kenmerken dat jouw schoonmoeder een heks is.
1. Ze wimpelt al je gesprekken af.
2. Negeert je gewoon volledig, ook als er anderen bij zijn. #awkward
3. Heeft het over andere leuke vrouwen uit je lovers leven waar jij bij bent.
4. Wanneer ze een dagje met de fam plant houdt ze geen rekening met de dagen dat jij niet kunt.
5. Trekt alles wat jij zegt in twijfel.
6. Koopt met feestdagen de goedkoopste cadeaus voor jou.
7. Het kost haar al moeite om te glimlachen als ze je tegenkomt op straat. Small talk? Ho maar.
8. Ze noemt je kledingstijl ook wel ”anders”.
9. Ze noemt alles aan jou ”anders”.
10. Het lijkt alsof ze niet eens de moeite doet om je verjaardag te onthouden. ”O, oeps. Was je vorige week alweer jarig?”.
11. Ze je alleen maar wijst op alles wat beter kan.
12. Als jij en je lover een kleine onnozele discussie hebben gaat je schoonmoeder zich er keihard mee bemoeien en alles opblazen.
13. Fluistert tegen anderen terwijl je in dezelfde ruimte zit.
Want wat kun je nou het beste doen met zo een vervelende schoonmoeder?
Een slechte band met de moeder van je lover is gewoon mega vervelend. Het is een hele belangrijke vrouw in je liefjes’ leven, dus zult haar toch echt tegemoet moeten komen. Ieder familie-uitje overslaan is natuurlijk ook geen doen. Met deze tips is de band met je schoonma beter dan ooit tevoren.
1. Toon interesse 
Een relatie moet van twee kanten komen. Anders is het trekken aan een dood paard. Als jij een beetje afstandelijk doet, nodigt dit voor je schoonmoeder ook niet uit om tegen je te praten. Wederzijds voelt dit waarschijnlijk net zo voor jou. Probeer toch even al je tegenzin aan de kant te schuiven en zet de eerste stap. Als je niet weet waar je over praten moet, doe dan even een screening bij je lover. Die heeft vast de nodige gespreksstof.
2. Betrek je schoonmoeder
Voor haar kan het voelen alsof jij haar plekje als ”belangrijkste vrouw” in je lovers leven hebt ingepikt. Probeer dit te voorkomen en zorg dat er geen afstand ontstaat. Gaan jullie op vakantie of hebben jullie een leuk huisje op het oog? Vertel het haar, dit vindt ze sowieso fantastisch.
3. Verras haar
Kom spontaan langs voor een kopje thee of geef haar een kaartje en bloemen als waardering. Als je schoonmoeder, terwijl ze ook een heks kan zijn, iets voor jou en je lover heeft betekend, bedank haar dan. Dit hoeft dus geen groot spektakel of overdreven halve liefdesverklaring te zijn. Maar kom zoals eerder gezegd langs voor een babbel en neem bijvoorbeeld iets lekkers mee. Dat vind ze vast leuk.
4. Laat haar binnen
En dan bedoelen we niet door je voordeur, maar bij jezelf. Durf haar toe te laten. Het is onmogelijk om een band op te bouwen met iemand als je de ander niet de kans geeft om je emotioneel te raken. Wie weet kom je erachter dat jullie heel veel gemeen hebben en dat jullie dezelfde dansmoves delen, en zij vroeger ook een shopverslaving had. Kunnen jullie samen shoppen. Top!
5. Laat het los
Misschien is er in het verleden wat gebeurd met je schoonmoeder waar je nog steeds boos om bent. Wellicht ging dit op iets groots of juist iets kleins dat werd opgeblazen om niks. Wees de verstandige en laat het los. Het beste is om het verleden los te laten en met een schone lei te beginnen. Van oude koeien uit de sloot halen wordt niemand beter.
Hopelijk zijn jij en je (nu nog) evil schoonmoeder binnenkort weer koek en ei. Heb jij iets heftigs met jouw schoonmoeder meegemaakt en wil je dit graag delen? Mail anders jouw horror schoonmoeder verhaal naar danique@girlscene.nl o.v.v. ”Real life”. Wie weet komt jouw verhaal op Girlscene en kun je andere meiden met een heks als schoonmoeder helpen.
Bron: cosmopolitan.nl, famme.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You