News

Lisa (21) weegt 248 kilo en doet dit vooral voor haar vriend

lisa-weegt-248-kilo

"Mijn lunch? Twee borden friet, zes gefrituurde snacks en een hele fles cola", vertelt de 21-jarige Lisa die op dit moment 248 kilo weegt. Hoewel de meeste meiden op dit moment alweer druk bezig zijn met hun bikinibody, is Lisa juist bezig met aankomen. Lisa is een feedee: iemand die graag aankomt voor haar vriend.


Nu de eerste zonnestralen weer zijn gespot worden de sportschoolabonnementen weer afgesloten. Zeg nou zelf, ook jij kreeg alweer lichte stress dat je over een paar maanden weer in bikini moet, niet? Lisa is daarentegen totaal niet bezig met gewicht verliezen, ondanks dat ze 248 kilo weegt. “Eigenlijk heb ik altijd al overgewicht gehad. Toen ik ongeveer 11 jaar was, woog ik al rond de 100 kilo. Niet omdat ik zo extreem veel at, maar ook omdat ik aanleg heb om dik te worden. Overgewicht komt veel voor in mijn familie.”

Gepest

“Hierom ben ik bijna mijn hele schooltijd gepest. Ze scholden me uit voor ‘varken’ of ‘dikzak’, ik werd geknepen en uitgelachen en ze gooiden snoep naar me. Pas toen ik mijn vriend leerde kennen, begon ik mijn figuur mooi te vinden. Ik was toen 16. Ik leerde hem kennen op een verjaardag. Na deze verjaardag zocht hij contact met me en gaf hij steeds complimentjes over mijn figuur. In het begin kon ik hem moeilijk geloven; ik was immers ‘het varken’ en ‘de dikzak’. Ik dacht dat hij maar wat grapte, maar toen hij vertelde dat hij op vollere vrouwen viel, volgden al snel de eerste dates. Hij bleef complimentjes geven en leerde mij positiever naar mijzelf te kijken. ‘Wat ben je mooi’, zei hij dan. Tegenwoordig krijg ik een fijn gevoel als ik in de spiegel kijk. Om nu te zeggen dat ik mezelf prachtig vind, nee, maar ik voel me nu veel beter dan toen ik dunner was.”

Samenwonen

Sinds 2012 woont Lisa samen met haar vriend en is ze nog meer aangekomen. Haar vriend kan lekker koken en maakt dan ook geregeld extra grote porties voor haar klaar. De kilo’s vlogen eraan Mijn vriend en haar vriend gaf complimentjes dat ze er beter uitzag met wat ‘extra’. Hij vertelde dat hij het prachtig zou vinden als ze nóg meer zou aankomen. Dit leek Lisa erg leuk en spannend en ze wilde dit daarom graag voor hem doen, want gedwongen om te eten wordt Lisa niet. ”Vaak word ik wel getriggerd om te eten. Dan biedt hij me wat aan of zegt: ‘Schat, heb je zin in wat lekkers?’, terwijl hij over mijn buik aait. Meestal loopt hij dan naar de keuken om lekkere dingen te halen en voert hij me.”

7500 calorieën per dag

Vrouwen hebben gemiddeld 2000 calorieën per dag nodig, Lisa krijgt er dagelijks zo’n 7500 binnen. “In de ochtend eet ik zes à zeven boterhammen met kaas of worst. Een uur later eet ik bij de koffie een pak koekjes plus één of twee chocoladerepen. In de middag eet ik graag gefrituurd eten. Het komt dan ook geregeld voor dat ik twee borden friet, met daarbij vijf à zes gefrituurde snacks eet. Dit met een hele fles cola. Vervolgens begin ik aan mijn ‘tussendoortjes’. Deze bestaan meestal uit chips en donuts. In de avond eet ik ongeveer drie borden aardappelen, groente en vlees en daarnaast nog een pizza of kapsalon en af en toe zet ik nog een keer de frituurpan aan. Na het avondeten, meestal tijdens het tv-kijken, begin ik met snoepen: chips, nootjes, ijs, koek, chocolade… alles vind ik dan lekker! Aangezien ik niet met een lege maag in slaap kom, eet ik voor het slapengaan nog een kapsalon of een broodje kebab.”

Gezondheidsproblemen

“Mijn schoenen dichtmaken kan ik niet. Ook heb ik geen baan meer. Een tijd geleden werkte ik in een cafetaria, maar ik kon niet meer hele dagen staan. Voor de rest kan ik mij prima verplaatsen. Door middel van een aantal hulpmiddelen, zoals mijn scootmobiel, kan ik langere afstanden afleggen. Mijn seksleven geef ik een dikke 8,5. Bovenop kan ik niet; dat is gewoon te zwaar, maar voor de rest is seks geen probleem. Ik denk zelfs dat het fijner is, aangezien alles veel gevoeliger is geworden.” Haar toekomst ziet ze rooskleurig. Ze heeft sindskort een nieuw huis met haar vriend en hoopt daar samen oud met hem te worden. ”En wie weet komen er in de toekomst nog wel wat kilootjes bij.”
Beeld: nieuwslive.nl

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You