Van tevoren moet je bedenken voor hoeveel dagen je jouw eten wilt voorbereiden en hoeveel tijd je hiervoor kan vrijmaken. Meteen groots uitpakken en voor vijf dagen koken is een optie, maar het is ook mogelijk om klein te beginnen met het voorbereiden van drie dagen. Vergis je niet, want het voorbereiden van je eten neemt al snel zo’n drie uur in beslag. Het fijnste is misschien nog wel om dit op een zondag te doen. Het lijkt nu veel tijd, maar verspreid over de week is die drie uur natuurlijk niets.
Al dat eten moet je natuurlijk ook ergens in opbergen. Haal daarom genoeg bakjes in huis of leen al het Tupperware van je moeder. 😉 De fijnste bakjes zijn misschien nog wel die met aal kliksysteem aan de zijkant, zo weet je zeker dat ze goed dicht zitten en je geen eten knoeit. Heb je niet zoveel bakjes en wil je ze liever ook niet aanschaffen, dan zijn de witte plastic bakjes van de afhaal-Chinees ook prima om mee te werken! Oh, en zorg dus dat je er minimaal een stuk of 15 hebt. Drie maaltijden per dag, vijf dagen in de week, kom je al snel uit op dit aantal. Dus be prepared!
Nu komt het moeilijkste gedeelte: wat ga je de hele week eten? Elke dag hetzelfde eten is natuurlijk een optie, maar je kunt er ook voor kiezen om van elke maaltijd twee varianten te maken om het af te wisselen. De mogelijkheden voor het samenvoegen van maaltijden zijn oneindig. Hieronder hebben we een aantal voedingssupplementen op een rijtje gezet die je mag combineren en ook nog goedkoop zijn.
– Kipfilet
– Kalkoen
– Mager rundvlees
– Tofu
– Vis (zalm, tonijn, witvis, kabeljauw)
– Avocado
– Amandelen
– Kokosolie
– Zaden
– Eieren
– Vette vis
– Spinazie
– Broccoli
– Bloemkool
– Asperges
– Champignons
– Tomaten
– Komkommer
– Courgette
etc.
Zodra je alle boodschappen hebt gedaan en alle maaltijden bij elkaar hebt gezocht, is het tijd om te beginnen met voorbereiden. Beslis of je bepaalde ingrediënten kookt of bakt en hoe je het marineert. Als alles klaar is zorg je voor de juiste porties, laat je het afkoelen en berg je alles op in bakjes. Bewaar het in de koelkast of in de diepvries. Denk wel dat als je het in de diepvries bewaart, je het er op tijd moet uithalen om het te laten ontdooien.