Lifestyle

18 herkenbare dingen tijdens Koningsdag die iedereen meemaakt

herkenbare-dingen-koningsdag

Zodra de straten oranje kleuren weet je hoe laat het is, het is Koningsdag! We vieren feest ter ere van onze koning Willem-Alexander. Dit betekent dat ons land weer in het teken staat van gezellige vrijmarkten, buurtfeesten en grote festivals in bijna elke provincie. Er is altijd wel wat te doen met Koningsdag en elk jaar maak jij dezelfde typische dingen mee, die alleen op Koningsdag voorbijkomen. Girlscene heeft 18 herkenbare gedachtes en gebeurtenissen verzamelt en op een rijtje gezet.

1. Wat gaat het weer doen?

Fingers crossed dat het vandaag droog blijft, want regen maakt deze feestelijke dag zoveel minder leuk.

2. Oranje kledingcrisis

Wat je aan gaat doen met Koningsdag is elk jaar weer een serieus issue. Je hoopt dat het droog blijft en het weer een redelijke temperatuur heeft. Zo kun je misschien wel je favoriete oranje jurkje aan, die je met opzet voor Koningsdag in huis hebt gehaald.

3. Heb je wel genoeg oranje accessoires?

Een kleine paniekaanval, want je hebt helemaal niet genoeg oranje spulletjes om je outfit aan te kleden. Snel app je vriendinnen of zei nog iets kwijt kunnen van oranje armbandjes, schmink of gekke brillen.

4. Met wie ga je Koningsdag vieren?

Dit is de grote vraag, wie gaan met jou feest vieren van ’s ochtends tot ’s avonds laat. Ga je op pad met één goede vriendin of misschien wel de hele groep.

5. Staat de vrijmarkt of een feest op de planning?

Elke keer is het weer een dilemma. Kies je voor een groot festival in een van de grote steden of kies je voor de vrijmarkten in de buurt. Meestal zijn we altijd wel in voor een leuk feestje, maar alles op deze dag is zo leuk en gezellig dat we gewoon geen keuze kunnen maken.

6. Je hebt al een kater en de dag is nog niet eens begonnen

Wie heeft er ook bedacht dat we de nacht voor Koningsdag ook feest kunnen vieren? Koningsnacht is altijd leuk om alvast in de stemming te komen, maar zorgt ook voor een katertje de volgende dag.

7. Je loopt er niet bepaald charmant bij

Het is de enige dag van het jaar (buiten carnaval) dat iedereen als oranje debielen over straat kan lopen. Je haalt alles wat ook maar een beetje oranje is uit de kast en voegt het aan je outfit toe.

8. Je móét die oranje opblaaskroon scoren

Zonder deze kroon is Koningsdag niet compleet.

9. Je krijgt altijd schmink op je gezicht

Of je het nu wilt of niet, je komt áltijd thuis met een rood-wit-blauw vlaggetje op je gezicht, arm of nek.

10. Je komt altijd mensen tegen (die je misschien niet wilt zien)

Of je het nou wilt of niet, met Koningsdag kom jij altijd wel een paar bekende gezichten tegen. Vorig jaar zag je nog je crush van de brugklas. Awkward!

11. Rommelmarkten zijn niks voor jou

Je vraagt je elk jaar weer af waarom mensen een oude versleten knuffel proberen te verkopen.

12. WhatsAppjes komen nóóit aan

We leven in anno 2018 en nog altijd loopt het dataverkeer compleet vast op Koningsdag. Alsof er normaal gesproken niet zoveel mensen op hun telefoon zitten in Nederland?! Erg irritant.

13. Je bent altijd wel een vriendin kwijt

Zodra je een bekende tegen bent gekomen, blijf je niet altijd bij de groep. Wat resulteert in een grote zoektocht naar je vrienden, zonder telefonisch contact. Want 4G werkt niet zoals het zou moeten, zoals we in het bovenstaande puntje ook al zeiden.

14. Je geeft altijd veel geld uit

Een drankje hier, een drankje daar en ook nog even langs de markt. Hier blijft je altijd wel iets aan de vingers plakken.

15. Grabbelen in de grabbelton

Koningsdag is niet compleet zonder een keer grabbelen in de grabbelton. Als kind deed je dit al, het is een soort traditie geworden.

16. Slecht eten typeert Koningsdag

Op deze dag eet jij er onregelmatig en ongezond. Een snackje terwijl je over de markt loopt, poffertjes op het plein en een lekker broodje frikandel op het feestje. En ’s avonds? Waarschijnlijk pizza of patat.

17. Je staat altijd vast in het verkeer

Met de fiets, het ov of met de auto, je staat altijd in de (oranje) file. Heel Nederland lijkt wel buiten te zijn.

18. Je fiets vinden is best moeilijk

Als je besluit dat het genoeg is geweest en je klaar bent met feesten, is het vinden van je fiets een hels karwei. Toen je je fiets parkeerde was hij nog toegankelijk. Een paar uur later moet je door een doolhof van fietsen heen om die van jou te vinden.
Beeld: pinterest

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You