Food

4 oliebollen recepten die je wil proberen tijdens Oud en Nieuw

oliebollen-recepten

Al ons hele leven bakken en eten we oliebollen tijdens Oud en Nieuw. In al die jaren hebben we het nog niet zo gek gemaakt met de oliebollen. De enige keuze die je hebt is met of zonder krenten… Girlscene vindt dat het tijd is om daar verandering in te brengen. Daarom komen wij met vier oliebollen recepten voor bijzonder feestelijke oliebollen!

De basis van oliebollen recepten

Wij kiezen voor de makkelijke manier en gaan voor een beslag uit pak. Je kunt nog genoeg toevoegen dus is makkelijk om de basis kant-en-klaar te hebben. Hieronder zie je hoe je oliebollen bakt!
Watch on YouTube

1. Banaan-chocolade oliebollen recepten

Door schijfjes banaan en stukjes chocolade door het beslag te roeren krijg een je een heerlijke banaan-chocolade oliebol. Een mix tussen de gebakken banaan van de chinees en een oliebol.

2. Red velvet oliebollen recepten

Alles wat red velvet heeft zorgt ervoor dat het water ons in de mond loopt. Deze red velvet oliebollen recepten moet je zeker proberen. Voeg 1,5 eetlepel cacaopoeder en twee eetlepels rode voedingskleurstof toe aan het oliebollenbeslag. Je kunt de oliebollen nu op de ‘normale’ manier bakken. Voor het glazuur smelt je 350 gram witte chocolade en laat je het al roerend lauw worden. Klop 400 gram roomkaas luchtig in een grote kom, voeg daar 250 gram boter en de gesmolten chocolade aan toe. Mix dit totdat het een mooi glazuur is. Vul de oliebollen hiermee of smeer het eroverheen. Deze hemelse oliebollen zijn de calorieën zeker waard!

3. Bounty oliebollen recepten

Bounty is een typisch gevalletje: je haat het of je bent er dol op. Als jij dol bent op de combinatie van kokos en chocola is dit de oliebol voor jou. Voeg 150 gram kokosrasp en twee eetlepels cacao toe aan het beslag en bak de oliebollen zoals je normaal zou doen. Smelt 200 gram melkchocolade en leg 100 gram kokosrasp in een bakje. Haal de gebakken oliebollen door de gesmolten chocolade en dip ze in de kokos. Nu heb je prachtige Bounty oliebollen.

4. Appel-kaneel oliebollen recepten

De combinatie appel-kaneel blijft geweldig en is heerlijk in een oliebol. Snijd twee appels in blokjes en voeg dit samen met 1,5 eetlepel kaneel toe aan het oliebollenbeslag. Bak de oliebollen en strooi er daarna wat kaneelsuiker overheen… Yummy!
Beeld: pinterest
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You