Lifestyle

21 diner time! Zo maak je zelf het perfecte cadeau

21-diner-boek-ideeën

Bij een 21 diner denk je misschien eerst aan het heerlijke eten, de kleurrijke jurkjes en de perfecte tafel opstelling... Maar cadeautjes horen er natuurlijk ook bij! Traditiegetrouw geven wij op elk diner daarom ook het 21 boek, een knutselboek vol met foto's, teksten en herinneringen van de jarige. Dit is altijd een hele uitdaging, en om hierbij te helpen, hebben wij een aantal tips en ideeën op een rijtje gezet die ervoor zullen zorgen dat jullie 21 boek er fantastisch uitziet.

Het perfecte cadeau voor de jarige

21 jaar, een bijzondere mijlpaal die de meeste meiden vieren met een groot diner, namelijk het 21 diner. En hiervoor worden alleen de beste vriendinnetjes uitgenodigd! Om deze mooie leeftijd te vieren, is het maken van een 21 boek een prachtige traditie die voor elk diner wordt samengesteld. Zo een boek is gevuld met foto’s, herinneringen en lieve boodschappen van vrienden én familie: het ideale cadeau voor de jarige! Toch blijft het maken van een mooi 21 boek lastig… Gelukkig hebben wij hier een aantal tips en ideeën om er voor te zorgen dat je jarige vriendin er helemaal gelukkig mee wordt!

1. Gebruik Canva

Om te beginnen met een handige tip: wij raden aan om Canva te gebruiken voor het ontwerpen van het 21 diner boek. Traditioneel werd dit boek geknutseld op papier, maar door het boek digitaal in elkaar te stellen bespaar je veel tijd en krijg je ook nog eens een veel mooier boek! We hebben gemerkt dat de laatste jaren er steeds vaker gekozen wordt om het 21 boek digitaal te maken. Zo kunnen alle vriendinnen er namelijk makkelijk vanuit huis aan werken, zonder dat het boek en de knutselspullen elke keer doorgegeven moeten worden.
Canva in het bijzonder is ideaal voor het creëren van de gepersonaliseerde pagina’s door het grote assortiment aan sjablonen, lettertypen en andere handige ontwerpelementen. Zo zorg je ervoor dat het boek zo uniek en persoonlijk mogelijk is! Ook is Canva erg gebruiksvriendelijk, ook als je nog nooit een bewerkingssoftware gebruikt hebt. Natuurlijk is het feit dat het (grotendeels) gratis is, ook een extra reden waarom we deze website aanraden.

2. Begin met een introductie

Op de eerste pagina raden wij om te beginnen met een kleine introductie. Op zo een introductiepagina kun je bijvoorbeeld een knappe foto invoegen van de jarige of anders een leuke babyfoto… Superschattig! Ook een klein stukje tekst over het bereiken van deze leeftijd is leuk om op deze introductiepagina te zetten. Sommigen kiezen er voor om in plaats van tekst, een kleine quote op de pagina te zetten die de toon zet voor de rest van het boek. Genoeg opties om deze eerste pagina te vullen dus!

3. Nostalgie pagina’s

Op een 21 diner is het gebruikelijk dat er allemaal verschillende soorten vriendinnen worden uitgenodigd, van studievrienden tot peuterspeelzaalvrienden. Pak dan ook zeker de kans om een aantal pagina’s aan de kinderjaren van de jarige te besteden. Foto’s, verhalen, anekdotes: voeg zoveel mogelijk herinneringen aan haar jeugd toe als mogelijk! Vooral verhalen van jeugdvriendinnen zijn leuk om hierbij te zetten, evenals teksten van ouders en andere familieleden.

4. Persoonlijke pagina’s met fotocollages

Maak persoonlijke pagina’s, elke pagina gewijd aan andere vrienden of familieleden. Voeg op deze pagina’s dan ook persoonlijke boodschappen en herinneringen toe, inclusief foto’s en andere souvenirs. Ideeën voor op zo een pagina zijn bijvoorbeeld reisjes die jullie samen hebben gemaakt of festivals die jullie hebben gepakt, maar ook dagelijkse momenten zoals samen in de les zitten. Het makkelijke aan deze pagina’s, is dat je ze kan onderverdelen tussen alle vriendinnen en familieleden die mee willen doen aan het 21 boek. Zo vul je gemakkelijk een heleboel pagina’s!

5. Boeken, liedjes en films

Een ander leuk pagina-idee is om een pagina te wijden aan boeken, liedjes en films die jullie doen denken aan de jarige. Schrijf bij elk boek, liedje en film een kleine backstory en de reden waarom het jullie aan de jarige doet denken. Dit kunnen persoonlijke verhalen zijn, maar ook algemene verhalen die meer te maken hebben met de jarige als persoon. Leuk om hier ook bij te zetten, zijn citaten uit de genoemde boeken, liedjes en films die jullie in het bijzonder aan haar doen denken.

6. Handgeschreven boodschappen

Verder hebben wij als editing tip, om familie en vrienden persoonlijke boodschappen op papier te laten schrijven. Hierna kun je deze papieren in laten scannen via een printer, en deze dan toevoegen in het 21 boek. Niet alleen maakt dit het boek veel persoonlijker, het ziet er ook nog eens superschattig uit! Dit geldt natuurlijk ook voor kleine tekeningetjes die ervoor kunnen zorgen dat het boek er volkomen uniek uitziet. Een klacht die sommigen hebben met digitale 21 diner boeken, is dat het er heel onpersoonlijk en strak uitziet. Door deze handige tip kun je het boek toch die persoonlijke touch geven!

7. Afwerking en bestellen

Als alles afgerond is in Canva en alle foto’s toegevoegd zijn, is het tijd om het boek uit te laten printen! Om dit te doen, moet je eerst het boek exporteren op Canva als pdf. Daarna kun je deze pdf bij een drukker laten printen. Je kunt verwachten dat dit uitprinten ongeveer 4 dagen duurt, dus wees op tijd! Ook is het leuk om een mooie kaft voor het 21 diner boek te creëren. Dit kan ook heel makkelijk gedaan worden met Canva. Wij vinden het het mooist om de kaft zo simpel mogelijk te houden, maar ga vooral los als je denkt dat jouw vriendin dat leuker vindt!
View post on TikTok
De traditie dat is het maken van een 21 diner boek, is een creatief en liefdevol cadeau die zeker geliefd zal worden door de jarige. Door ervoor te kiezen om deze digitaal te maken, kun je verschillende leuke ideeën verwerken in de pagina’s, waaronder deze ideeën in dit artikel! Maar het allerbelangrijkst blijft dat je het boek met liefde in elkaar zet – zo zal je vriendin er ongetwijfeld van houden!
Nog op zoek naar het perfecte cadeau om je jarige vriendin zelf te geven? Verwen je bestie dan met deze leuke selfcare cadeaus!
Beeld: Instagram @oliviarodrigo
Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You