Fashion

12 dingen die je op je mode bucketlist moet zetten

Stiekem hebben we er allemaal één: een bucketlist. Van die dingen die je in je hoofd hebt zitten (of op papier hebt geschreven) die je ooit in je leven echt een keer wil doen. Maar hoe staat het ervoor met je mode bucketlist? Girlscene helpt je alvast een handje op weg. Want hoe vet is het als je bijvoorbeeld Fashion Week kunt bijwonen? Al is het maar één keer?
1. Fashion Week bijwonen
Het is de droom van menig modemeisje: de kans krijgen om Fashion Week bij te wonen. En soit, die front row plek hoef je niet eens. Erbij zijn is al genoeg! Waan je jezelf al in de romantische straten van Parijs en zie je jezelf al langs de luxe winkels in Milaan lopen? Zucht.
2. Dat ene designerstuk aanschaffen
Een Chanel tas, die Chloé booties of een Balmain jasje, er zijn veel klassieke items waar het hart van een modemeisje sneller van klopt. Heel leuk die designer items, maar het geld groeit je natuurlijk niet op je rug. Toch is het pas #goals om eindelijk hetgeen aan te schaffen dat al jaren op je wishlist staat.
3. Een mode faux pas begaan
Het is niet altijd pretty, maar iedereen begaat weleens een mode faux pas. Mode en mislukte outfits gaan in sommige gevallen hand-in-hand. De ene combinatie slaagt nu eenmaal beter dan de ander. Maar waarom moet dit op je bucketlist? Omdat je op die manier toch je fashion statement maakt en tegelijkertijd leert wat (niet) werkt voor je.
4. Een trend klakkeloos volgen
Mode kent van die ongeschreven regels, zoals nooit een trend klakkeloos volgen. Maar boeiend, als jij iets heel cool vindt zou je het gewoon moeten rocken! Zelfs als het misschien niet heel flatteus is bij jouw lichaamsvorm. Met de juist attitude kun je iedere trend passend maken.
5. Je eigen stijl ontwikkelen
Het is iets wat met de tijd komt: je eigen stijl ontwikkelen. Wat zeggen we? Zelfs in je volwassen jaren verandert stijl nog weleens. Toch is fijn als je op een gegeven moment weet wat jou staat en waar jij je bomb in voelt. Dat zijn pas goals! 
6. Een goede aankoop doen in de sale
Koopjesjagen zit in je of niet. Waar het ene meisje moeiteloos de beste items in de uitverkoop vindt, loop jij negen van de tien keer gestrest de winkel uit. Of vice versa. Maar hoe fantastisch zou het zijn als je gewoon één keer een heel goede aankoop doet in de sale? Een duur item dat je voor een greintje op de kop tikt? Dat moet wel op je bucketlist.
7. Als een topmodel op hakken lopen
Of je nu eens per week op hakken moet lopen of dat je het eens per jaar doet, het is toch het ultieme doel om moeiteloos op hakken te leren lopen? Who cares dat je er wel of niet gebruik van maakt, de skills onder de knie (of eh… hak) hebben is absoluut bucketlist worthy.
8. Een out of your comfortzone look dragen
Het is weggelegd voor de gedurfde modemeisjes van deze wereld (à la Victoria Koblenko) om een look samen te stellen waarbij je totaal buiten je comfortzone treedt. Maar let op: gegarandeerd dat je genoeg positieve reacties krijgt. Probeer het eens. Print-op-print, een hysterische jas of schreeuwerige jurkjes… Waarom niet?
9. Door een streetstylefotograaf op de foto worden gezet
Mocht je nummer 1 (naar Fashion Week gaan) van je bucketlist strepen, dan kun je dit ook meteen meenemen. Trek de meest fashion forward outfit uit je koffer en zorg dat je door een streetstylefotograaf op de kiek wordt gezet. Wie weet sta je dan ineens op Harper’s Bazaar of tussen de bloggers op Vogue. *Droomt nog even door*
10. Een vintage item op de kop tikken
Niets zo chic als iemand die vraagt waar je jasje van is en jij alleen maar ‘vintage’ kunt antwoorden. Vintage items in je kast hebben is zoiets als de ultieme sale aankoop doen. Het is tijdloos, uniek en iets wat je nooit – maar dan ook echt nooit – meer weg wil doen. 
11. Alle grote modesteden van de wereld bezoeken
Er zijn vier steden in de wereld waar alles mode ademt en dat zijn – uiteraard – de steden waarin de grote Fashion Weeks plaatsvinden. Eerst reist tout modeland naar New York af om vervolgens een enkeltje Londen te boeken, nog even Milaan mee te pakken en het modekwartaal af te sluiten in Parijs. Je begrijpt het: deze steden moet je minstens één keer in je leven zien.
12. Een inloopkast realiseren
Misschien word je nooit zoals Carrie Bradshaw, maar een eigen inloopkast hebben is er toch wel één voor op het lijstje, hoor. Groot of klein, je eigen ruimte hebben waarbij je alles netjes op kleur hangt (of door elkaar) is een droom.
Lees ook:
Beeld: iStock

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You