Lifestyle

Dit zijn de 11 grootste digitale angsten van onze generatie

Zonder telefoon de deur uit? Hell no! Tegenwoordig hebben wij iPads en smartphones in ons hart gesloten, wij zijn onafscheidelijk. Google Maps en WhatsApp zijn ondenkbaar in ons leven. Girlscene zet de 11 grootste angsten uit onze digitale generatie voor je op een rijtje en je gaat ze sowieso vreselijk vinden. Lees snel verder om erachter te komen welke angsten het zijn…
1. Geen Wi-Fi signaal
Oh shit, de avond zelf erachter komen dat je een deadline hebt is natuurlijk nooit fijn. Het is een strijd tegen de klok en je voelt dat je deze gaat winnen. Noooooo! Op het moment van inleveren valt de WiFi uit. Are you kidding me?!
2. Telefoon kwijt
Iedereen heeft dit gevoel vast gehad. Het gevoel van een hartverzakking op het moment dat je erachter komt dat je telefoon kwijt is. Het zit niet meer in je broekzak en je hebt je tas al twee keer overhoop gehaald… Nee hè, in je gedachten denk je al aan al die leuke foto’s die je kwijt bent. Lang leve ‘Zoek mijn iPhone’. Negen van de tien keer blijkt ‘ie gewoon in je jaszak te zitten en was alle stress voor niets. Gelukkig!
3. Telefoon in de wc
Iedereen heeft wel zo’n vriendin die het voor elkaar krijgt haar telefoon in de wc te laten vallen. Misschien heb jij het zelf ook weleens meegemaakt? Je wilt gaan plassen en doet je broek naar benenden. Plons! Even vergeten dat je telefoon in je achterzak zat… Nu maar hopen dat de persoon voor je wel heeft doorgespoeld. Iek!
4. Geen mobiel bereik
Je verwacht een belangrijk telefoontje, maar opeens blijkt je bereik weg te zijn. Wist je dat er zelfs aan naam voor deze angst is? Namelijk nomophonia: je bent dan extreem bang om onbereikbaar te zijn.
5. Het welbekende ‘laad icoontje’
Volgens mij herkennen wij dit allemaal wel. De zandloper of het welbekende regenboogbolletje voor Apple gebruikers. Voor de ongeduldige mensen onder ons is dit echt ware nachtmerrie en wanneer het allemaal nét iets te lang duurt gooi je het liefst je laptop uit het raam. Zucht… Wij krijgen al de kriebels als we eraan denken.
6. Je batterijpercentage is onder 10%
Huh?! Is je batterij nu al leeg? Het je bent nog niet eens halverwege de dag! Je krijgt langzaam spijt dat je de hele weg Spotify hebt geluisterd… Hoe kom je die laatste drie uur les door zonder je telefoon?
7. Koffie over laptop
Je bent als een gek op je laptop aan het tikken, want dat essay moet vandaag nog de deur uit. Je ogen vallen langzaam dicht… Oké, wakker blijven, tijd voor koffie! Achteraf het slechte idee ooit, nu alles over je laptop heen ligt. 
8. Accuproblemen
Met liefde slepen wij onze laptop inclusief oplader overal mee naartoe, maar het dunne kabeltje is helaas niet overal tegen bestemd. Hij breekt af, brandt door of werkt niet meer… Zeg maar dag tegen je halve maandsalaris en het paar schoenen dat je op het oog had en hallo tegen je nieuwe oplader! Waarom zijn die toch zo duur?
9. Prullenmand legen
Eens in de zoveel tijd is het nodig, je laptop wordt traag en je besluit je een digitale schoonmaakbeurt te houden. Van films die je allang gezien hebt tot foto’s die drie keer op je laptop staan. Hup, weg ermee! Nu je toch zo lekker aan het opschonen bent, gelijk ook maar even die prullenmand leegmaken. Oh oh, waar heb nou je map met schooldocumenten heen verplaatst? Toch niet…
10. Internetbundel op
Halverwege de maand krijg je een smsje van je provider waarin staat dat je bundel bijna op is. Nee, dit is gewoon nooit een goed moment. Nog vijftien dagen met vertraagd internet… Foto’s van je vrienden laden is geen optie meer, maar gelukkig weet je uit ervaring precies waar alle WiFi-spots te vinden zijn.
11. Broekzakbellen
Ook dit heeft vast iedereen meegemaakt. Vergeten je telefoon op vergrendelen te  zetten… Gênant! Vooral als je opa vervolgens terugbelt en jij hem moet uitleggen dat je écht niet tegen hem aan het praten was en daarom van die gekke antwoorden op zijn vragen gaf.
Lees ook:

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You