Beauty

De 6 beste manieren om je down under te ontharen

down-under-ontharen

Het is natuurlijk helemaal aan jou of je jezelf down under wel of niet wil ontharen. Don't forget that! Maar mocht je down under wel graag willen ontharen (of deels), dan hebben we de 6 beste manieren om down under te ontharen voor je op een rij gezet. 

Manieren om down under te ontharen

Dat vrouwen hun vulva’s ontharen is helemaal niets nieuws. In het oude Egypte onthaarden vrouwen hun vulva’s met honing en olie. Vrouwen uit de hoogste klasse konden dit doen. Nu ontharen vrouwen hun intieme zone omdat ze het hygiënisch en fijn vinden. Het geeft een fris en verzorgd gevoel. Je kunt het haar in je schaamstreek en bikinilijn op veel verschillende manieren bijhouden of zelfs helemaal ontharen. Dit zijn de 6 beste manieren!

1. Scheren

Je kunt je intieme zone scheren met een scheermes. Deze ontharingsmethode is de allerbekendste. Je kunt ervoor kiezen om alles weg te scheren of om een streepje (of ander vormpje) te laten staan. Met het scheermes kun je goed tussen je benen komen om daar ongewenst haar te verwijderen. Zorg er altijd voor dat je scheermes scherp is. Vervang regelmatig jouw scheermes om irritaties te voorkomen. Is je scheermes bot en glijdt hij niet zo goed over je haren, dan is het tijd om een nieuw scheermesje aan te schaffen. Je kunt bultjes krijgen bij je vulva als je scheert met een te bot scheermes. Een voordeel van scheren is dat je het altijd kunt doen en dat het (meestal) pijnloos is. Daarnaast kosten scheermesjes relatief weinig geld. Nadelen van scheren zijn dat je haartjes snel terug groeien, harder terugkomen dan eerst en je ingegroeide haartjes kunt krijgen. Spoel na het scheren je schaamstreek na met koud water, om irritatie te voorkomen. Hierdoor sluiten de poriën namelijk.

2. Harsen en waxen

Wil je een glad resultaat voor een langere tijd? Dan is harsen een goede optie voor jou. Tijdens harsen en waxen trek je de hele haar (inclusief haarzakje) uit de huid. Het duurt ongeveer 3 tot 6 weken voordat je haartjes terug gegroeid zijn. Er zijn speciale waxbars of schoonheidssalons waar je jouw schaamstreek kunt laten harsen. Een Full Brazilian Wax kost ongeveer €40,00, maar iedere schoonheidssalon vraagt een andere prijs. Je kunt er ook voor kiezen om alleen je bikininlijn te harsen, maar je kunt natuurlijk ook ‘alles’ laten harsen. Voor de meiden die het aandurven raden we zelf aan de slag te gaan met harsstrips. Deze kun je bij de drogisterij kopen wat je uiteindelijk geld zal besparen. Bereid je wel goed voor. Scrub je schaamstreek voordat je gaat ontharen. Doe dit bijvoorbeeld in bad of in de douche. Door het warme water wordt de huid wat zachter en gaat het ontharen (scheren, waxen en epileren) gemakkelijker.

3. Sugaring

Deze manier van ontharen is relatief nieuw. Zoals de naam al zegt is de wax op basis van suiker. Bij verschillende salons kun je jouw intieme zone laten ontharen via sugaring. Deze pasta op basis van suiker kun je gemakkelijk thuis maken. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn: suiker, zout en citroenen. Je verhit dit en brengt het (nadat het afgekoeld is) aan op het lichaamsdeel dat je wilt ontharen. Leg er vervolgens een katoenen lap of strip op, druk dit aan en trek de strip in één snelle beweging eraf. Je kunt de suikerpasta heel lang bewaren. Heb je gemorst met de suikerpasta? Geen probleem. Omdat het op basis van suiker is, was je dit zo van je lichaam. Gemorste, kleverige wax krijg je moeilijker van je lichaam.
View post on TikTok

4. Epileren

Je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met een pincet. Wees wel voorzichtig, want het is pijnlijk (en het duurt erg lang). Wil je jouw bikinilijn niet scheren, maar wil je wel voor een lange tijd van je haartjes af? Trek je bikinibroekje aan en kijk of er haar aan de bovenkant zichtbaar is. Je kunt het randje boven je bikinibroekje epileren, wat haartjes op de bikinilijn en wat ‘verdwaalde’ haartjes tussen je dijen. Het epileren van je schaamstreek duurt lang. Een tip: houd een warme vochtige handdoek bij de hand. Leg de handdoek nadat je de haartjes er hebt uitgetrokken op. Dit heeft een kalmerende werking. Je kunt manueel epileren (handmatig) en elektrisch epileren (met een elektrisch apparaat).

5. Ontharingscrème

Je kunt ontharingscrème gebruiken om van ongewenste haartjes af te komen. Je smeert de crème op het gebied dat je wilt ontharen, laat het een tijdje zitten en spoelt het daarna af. Het zuur in de crème zorgt ervoor dat het haarzakje wordt afgebroken. Je schaamstreek is een erg gevoelige plek. Zorg dat de crème niet in je intieme delen komt, want dat kan erg pijn doen. Heb je een gevoelige huid? Test de ontharingscrème eerst op de binnenkant van je knieholte. Gaat dit goed? Dan weet je dat jouw huid niet reageert op de crème en kun je jouw bikinilijn ontharen.

6. Laserontharing

Wil je permanent van je schaamhaar af? Laseren is dan de perfecte optie. Het kost natuurlijk meer geld dan harsen, maar het resultaat is in de meeste gevallen blijvend. Misschien een behandeling waar je voor wil sparen?
Beeld: pinterest

Must reads 👀

Lifestyle

‘Ben je altijd zo stil?’ en 5 andere zinnen die introverts niet willen horen

Charlotte
herkenbaar-introverts

5 dingen die introvert té vaak horen

Wij introverts hebben het soms best zwaar. We staan liever niet in het middelpunt van de aandacht, trekken ons iets meer terug in grote gezelschappen, en zijn al helemaal niet van plan om onze stem boven de rest uit te laten komen. Dat betekent echter niet dat we deze vijf opmerkingen nog nooit eerder hebben gehoord. Sterker nog, we horen ze continu! Of we nu bij een feestje zijn, een vergadering op het werk, of gewoon op bezoek bij famillie, deze zinnen komen altijd weer terug. Hier zijn de vijf meest voorkomende opmerkingen die wij, introverts, regelmatig voor onze kiezen krijgen – zucht.

1. “Doe niet zo saai”

Saai? Dat introverte mensen over het algemeen iets meer op zichzelf zijn en zich meestal wat stiller gedragen in sociale bijeenkomsten, betekent zeker niet dat ze saai zijn! Integendeel, terwijl extraverte mensen vaak handelen op impulsieve invallen, hebben wij introverts onze volgende stap zorgvuldig doordacht. Is dat saai? Wij vinden van niet. Terwijl extraverten druk bezig zijn met de buitenwereld, hebben wij de tijd genomen om na te denken, te reflecteren en creatief te zijn.

Onze stilte is vaak een teken van diepgaande gedachten en innovatieve ideeën. Dus, saai? Absoluut niet! We hebben misschien een andere aanpak, maar dat maakt ons zeker niet minder interessant.

2. ”Waarom ben je zo stil?”

Een vraag die introverte mensen maar al te vaak horen, en laten we eerlijk zijn, het is geen favoriet. Het suggereert dat stil zijn iets negatiefs is, terwijl voor introverten stilte juist een natuurlijke en comfortabele staat is. Stil zijn, betekent niet dat ze niets te zeggen hebben of zich ongemakkelijk voelen. Vaak zijn introverten diepe denkers die graag luisteren en observeren voordat ze hun mening delen. Ze genieten van rustige momenten en hechte gesprekken, in plaats van luidruchtige bijeenkomsten en oppervlakkige praatjes.

3. ”Vind je het goed als ik iemand meeneem?”

Nee! Introverten houden veel meer van één-op-één gesprekken dan van groepsgesprekken. Diepe, betekenisvolle gesprekken winnen het altijd van oppervlakkige small talk. Als er ineens meer mensen aan het gesprek meedoen, kan dat voor een introvert best lastig zijn. Ze hebben namelijk wat meer tijd nodig om te reageren, en in een groep is die kans vaak kleiner omdat iemand anders al snel het woord overneemt. Maar eerlijk, met zijn tweeën is het toch ook supergezellig?

4. “Ik had niet verwacht dat je zo aardig was”

Dit is een opmerking die introverten helaas maar al te vaak horen. Het lijkt te suggereren dat een rustig of terughoudend karakter gelijk staat aan onaardig zijn, wat natuurlijk helemaal niet klopt! Introverten hebben vaak een warme, vriendelijke persoonlijkheid die pas echt zichtbaar wordt in een comfortabele, rustige omgeving. Ze zijn misschien niet altijd de luidruchtigste in de kamer, maar dat betekent niet dat ze minder aardig of sociaal zijn.

5. “Ben je verlegen?”

Hoewel verlegenheid en introversie vaak in één adem worden genoemd, zijn het eigenlijk twee verschillende dingen. Verlegenheid draait om een gevoel van angst, nervositeit of ongemak in sociale situaties, vooral bij interacties met vreemden of in groepen. Mensen die verlegen zijn, vermijden vaak sociale situaties uit angst voor afwijzing of kritiek. Aan de andere kant is introversie een persoonlijkheidskenmerk dat draait om de voorkeur voor rustige omgevingen en de neiging om energie te halen uit alleen zijn of activiteiten die individueel worden uitgevoerd. Introverte mensen kunnen wel van sociale interacties genieten, maar hebben ook tijd nodig om op te laden na periodes van sociale activiteit – duh!

Beeld: Netflix | You